Известие

Collapse
No announcement yet.

Разглобяване на врати?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разглобяване на врати?

Намислил съм да сменя тази платняна олигофрения дето са наслагали на вратите на 145-146.
    Ударете едно рамо с разглобяването на вратите, че търсих тук, но не можах да намеря.
    И друго - механизмите до които ще имам достъп при разглобена врата (брава, ключалка, стъкла) с какво ще ме посъветвате да ги смажа след почистване?
    Last edited by CHILIEV; d.m.y г., 11:00.
    Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

За предните врати на 145 мога да ти кажа как се свалят корите. Имат 6 болта до колкото помня и 10-тина щипки. 2 болта в дръжката на вратата които са доста дълги и са с глава торкс(еврейска звезда) имат капачки, 1 в "сапунерката" при лоста за отваряне на вратата за кръстата отверка(покрит е с капачка),2 в аудио колоната и 1 в джоба за поставяне на предмети в долната част на вратата пак с болт за кръстата отверка(и пак покрит с капачка). Капачето на пищялката също е на един малък винт за отверка. Нещо такова беше, но не е сложно.

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

Мерси cassillas

Comment

Погледни и тук. http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E2%F0%E0%F2%E0
        Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
        Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
          Перфектно. Благодаря

Comment

Ако става въпрос за тапицериите на вратите няма нужда да се сваля цялата кора. Туй платняното нещо е залепено върху една друга кора, която от своя страна е залепена към голямата с некво монтажно лепило. Сваля се с МНОГО дърпане и внимаване да не се скъса/счупи щото лепилото държи много здраво. После мое да си я тапицираш с кожа например или с квото там искаш. Или пък да си изрежеш нова кора от дунапрен например...
            Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
            Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
            Audi A4 1.9 TDI

Comment

Първоначално публикувано от LeoVin4i Покажи съобщение
              Ако става въпрос за тапицериите на вратите няма нужда да се сваля цялата кора. Туй платняното нещо е залепено върху една друга кора, която от своя страна е залепена към голямата с некво монтажно лепило. Сваля се с МНОГО дърпане и внимаване да не се скъса/счупи щото лепилото държи много здраво. После мое да си я тапицираш с кожа например или с квото там искаш. Или пък да си изрежеш нова кора от дунапрен например...
              Наистина?
              Няма ли щипки с които се държи тази кора тапицираната? Точно само нея искам да смъкна.

Comment

Нема щипки, както писах по-горе требе внимателно да се пипа шото може да се скъса. Аз с една шпатула го рязах това лепило, поне не е на цяло ами на няколко петна е накапано. После ако успееш да го свалиш ше установиш с голяма радост, че плата е залепен върху един слой мазен дунапрен, който трябва да се изчисти, за да може да ти хване лепилото. После или я носиш на тапицер или като мене се хващаш сам с ножицата, лепилото и кожата
                Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
                Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
                Audi A4 1.9 TDI

Comment

Много мерси, колега. Ще пробвам така.
                  Х*я с мазния дунапрен вече го видях на останалите тапицирани с тази гадост елементи. Само вратите ми останаха. Като пробвам ще пусна снимки

Comment

Working...
                  X